Omega-3 on tietyntyyppisten rasvahappojen yleisnimitys. Näitä rasvahappoja saadaan elintarvikkeista, kuten kalasta ja kasvisöljyistä, sekä ravintolisistä, kuten kalaöljykapseleista tai turskanmaksaöljystä. Valtaosa tieteellisestä tutkimuksesta keskittyy kolmeen näistä rasvahapoista: alfalinoleenihappoon (ALA), eikosapentaeenihappoon (EPA) sekä dokosaheksaeenihappoon (DHA).
- Alfalinoleenihappo (ALA):
- ALA on kasvipohjainen omega-3-rasvahappo, jota löytyy esimerkiksi pellavansiemenistä, chia-siemenistä ja saksanpähkinöistä.
- ALA voi muuntua kehossa EPA:ksi ja sitten DHA:ksi, mutta tätä muuntumista tapahtuu hyvin vähän, nykytiedon mukaan vain alle 4 %. Tästä syystä EPA- ja DHA-rasvahappojen saaminen suoraan ruoasta ja/tai ravintolisistä on tehokkain tapa lisätä näiden rasvahappojen määrää kehossa.
- Eikosapentaeenihappo (EPA):
- EPA on meriperäinen omega-3-rasvahappo, jota löytyy runsaasti rasvaisista kaloista, kuten lohesta, makrillista ja sardiineista, sekä merilevästä.
- EPA (250 mg/vrk) edistää sydämen normaalia toimintaa
- Dokosaheksaeenihappo (DHA):
- DHA on myös meriperäinen omega-3-rasvahappo, jota löytyy samoista lähteistä kuin EPA.
- DHA (250 mg/vrk) edistää sydämen, aivojen ja näkökyvyn normaalia toimintaa
Omega-3-rasvahappojen saanti on tärkeää tasapainoisen ruokavalion kannalta, ja niiden on osoitettu tukevan yleistä terveyttä monin tavoin.
Saat Möllerin kalanmaksaöljystä täysin ainutlaatuisen yhdistelmän luonnollisia kalojen omega-3-rasvahappoja